Maak kennis met de coaches

Rémon en Remko

Al ruim 20 jaar beoefenen Rémon van Westenbrugge en Remko Steffers samen de Chinese verdedigingskunst Wing Chun Kungfu. Samen hadden ze droom; een eigen sportschool. Negen jaar geleden zijn ze als instructeurs de EWO – Wingtczun Kungfu sportschool in Tilburg begonnen.

Tijdens de lessen kwamen regelmatig bredere levensvragen voorbij van leerlingen. Hoe ontwikkel je meer zelfvertrouwen, hoe maak je betere keuzes in het leven, hoe krijg je meer doorzettingsvermogen, etc. Daardoor begonnen Remko en Rémon zich naast de training steeds meer te interesseren voor coaching. De oprichting van Real Zense was een logische volgende stap. Nu zijn ze naast instructeur en trainer ook coaches. “A dream came true!”.

Naast volwassenen verzorgen ze ook coaching in training voor kinderen en jongeren. Dit is mede mogelijk doordat ze eveneens gecertificeerde Rots en Water trainers zijn.

Maak kennis met de coaches
Opleiding en ervaring

Opleiding en ervaring

Remko is als eerste begonnen met de post HBO opleiding Business Communication Professional van Sirius Academy. Hij was daarover zo enthousiast dat Rémon geïnspireerd werd om deze opleiding ook te gaan volgen. Na deze opleiding hebben zij beide nog de vervolgopleiding Business Communication Master gevolgd, die door hen als een zeer grote verrijking wordt beschouwd. Beiden hebben de, via CPION geaccrediteerde, opleidingen met positief resultaat afgerond en zijn in bezit van het bijbehorende officiële post-HBO diploma.

Levensvragen en verdedigingskunst

Tijdens de opleiding ontdekten zij dat er ontzettend veel overeenkomsten zijn tussen algemene levensvragen, communicatie en de zelfverdedigingskunst die zij al jaren beoefenen. Het werd voor hen duidelijk waarom kungfu in China, “a way of life” is. De overeenkomsten die zij zien zijn o.a.; balans, contact, aanvoelen, uitstraling, kalmte en ontspanning.

Het mooie is dat je dergelijke doelstellingen vanuit de Oosterse filosofie kunt benaderen en met moderne coaching technieken kunt inzetten.

Coachen

De overeenkomsten tussen coaching en Oosterse filosofie zijn Remko en Rémon gaan gebruiken tijdens de trainingen. Hun leerlingen maken daardoor sneller vooruitgang, niet alleen op fysiek maar ook op persoonlijk vlak. Buiten de sportschool kunnen zij met die kennis en ervaring mensen verder brengen in hun eigen ontwikkeling of het optimaliseren van de groepsdynamiek binnen een team, afdeling of bedrijf.

Samen coachen

De keuze om samen te coachen is gebaseerd op een goed onderling evenwicht. Beiden hebben natuurlijk hun eigen identiteit en kwaliteiten. Zoals Rémon veel rust uitstraalt, vertrouwd en eerlijk is, zo is Remko enthousiast, positief en open. Een goede balans zoals Yin - Yang. Samen zijn zij een evenwichtig team dat elkaar aanvoelt en aanvult. Rémons lijfspreuk: 'Follow Your Dream!' en Remko’s lijfspreuk: 'Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg!' geven precies weer waar het bij coaching om gaat.

Wil jij groeien?

Dus wil je groeien en jezelf ontwikkelen of wil je de communicatie op de werkvloer verbeteren of je bedrijf naar een hoger plan brengen? Dan ben je bij Rémon en Remko aan het juiste adres! Zij zorgen voor een heldere kijk en wijzen je de goede kant op. En met een gedegen plan en aanpak vormen we het samen om tot wat wel wenselijk is en werkt!

Coachen